PASKOV

Sbor dobrovolných hasičů

Zateplení a rekonstrukce HZ Paskov

Zateplení a rekonstrukce HZ Paskov

 

V roce 2013 bylo uskutečněno výběrové řízení na zateplení hasičské zbrojnice Paskov (dále jen HZ), přičemž k podpisu smlouvy došlo v září 2013. Nic už tak nebránilo začít s pracemi. Ve velmi krátkém čase byla HZ zvelebena a zmodernizována, a to výměnou oken, dveří a vrat a také komplexním zateplením pláště budovy.

Převážná část rekonstrukce byla financována z dotace, která byla poskytnuta Operačním programem životního prostředí. Výše dotace dosáhla 844.000 Kč, ale nebylo ji jednoduché získat. Dva pokusy byly z důvodu nedostatku financí v programu marné, až třetí pokus byl úspěšný. Nemalou finanční mírou se na rekonstrukci HZ podílelo i Město Paskov, přičemž celkové náklady se vyšplhaly na 1.080.000 Kč. V listopadu loňského roku, přesně 29.11.2013, byla hotová stavba předána zhotovitelem městu, a tedy i Spolku dobrovolných hasičů města Paskov.

Tímto bych rád poděkoval Městu Paskov a jeho vedení, za vyřízení dotace a celkové rekonstrukce zateplení HZ. Zázemí pro ochranu obyvatelstva a okolí je pro nás hasiče opět příjemnější a praktičtější. Tímto však práce na HZ nekončí, ba naopak. Další větší investicí bude kompletní rekonstrukce střechy. Těšíme se na všechny návštěvníky hasičských zahradních akcí.

Plán akcí 2024

20.1. ples SDH

30.4. stavění máje

10.8. předpouťová zahradní slavnost

 

 

Partneři SDH