PASKOV

Sbor dobrovolných hasičů

8 zraněných z autobusu po srážce s náklaďákem

Čtyři jednotky hasičů vyjely v pondělí 7. 6. 2010 odpoledne do Paskova (okres Frýdek-Místek) k dopravní nehodě autobusu se zhruba 12 cestujícími a nákladního vozidla s přívěsem, převážejícího uhlí. Nehoda si vyžádala osm zraněných osob, z toho řidičku autobusu středního věku a malé dítě. Žádné zranění by nemělo ohrožovat na životě.

 

Informaci o srážce na křižovatce, spojující Paskov s rychlostní komunikací mezi Ostravou a Frýdkem-Místkem, obdrželo operační středisko hasičů v pondělí krátce před 13. hodinou. Na místo vyjely 4 jednotky hasičů, první z nedalekého Biocelu Paskov, dvě z Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (stanice Nošovice a Frýdek-Místek) a dobrovolní hasiči z Paskova.

 Hasiči museli opatrně vyprostit zraněnou řidičku autobusu, která měla zaklíněnou nohu. Pomohlo jim v tom odstranění stěny za sedadlem řidičky. Předali ji týmu rychlé záchranné služby. Také zasypali menší únik provozních kapalin  sorbentem.

Po zdokumentování nehody Policií ČR naházeli hasiči vysypané uhlí zpět na korbu náklaďáku, uklidili nasáklý sorbent a asistovali odtahové službě s odtahováním havarovaných vozidel.

Plán akcí 2024

20.1. ples SDH

30.4. stavění máje

10.8. předpouťová zahradní slavnost

 

 

Partneři SDH