PASKOV

Sbor dobrovolných hasičů

Požár sušárny pilin za 5 milionů, hasiči uchránili další miliony

Sedm jednotek hasičů vyjelo ve čtvrtek 22. 4. 2010 ráno do areálu peletkárny ve Staříči (okres Frýdek-Místek), kde hořelo v objektu sušárny pilin. Požár způsobil škodu za 5 milionů korun, hlavně na výrobní lince, jejím okolí a konstrukci objektu, hasiči ale svým zásahem uchránili hodnoty také za pět milionů korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

 

O požáru vně sušárny informoval ve čtvrtek ve čtvrt na osm operační středisko hasičů zaměstnanec provozu. Oheň se ještě před příjezdem prvních jednotek hasičů rozšířil prostorem ventilátorů dovnitř sušárny, což je jednopodlažní objekt kovové konstrukce s oplechováním o půdorysu 30 x 12 metrů a vysoký cca 8 metrů. 

Hasiči dostali požár pod kontrolu během půlhodiny, dohašení jim trvalo zhruba hodinu. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Na místo byli vysláni - vedle jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice Frýdek-Místek a podnikových hasičů akciové společnosti Biocel Paskov - také dobrovolní hasiči z obcí Paskov, Paskov-Oprechtice, Brušperk, Fryčovice a Krmelín.

Plán akcí 2024

20.1. ples SDH

30.4. stavění máje

10.8. předpouťová zahradní slavnost

 

 

Partneři SDH