PASKOV

Sbor dobrovolných hasičů

Hasiči uchránili před ohněm domek ve Staříči

Pět jednotek hasičů zasahovalo v pátek 7.11.2008 večer u požáru dřevěného hospodářského objektu v obci Staříč (okres Frýdek-Místek). Hasiči uchránili před požárem sousední rodinný domek. Požár se obešel bez zranění.

Na tísňovou linku hasičů zavolal v pátek po 21. hodině svědek a informoval o požáru. Na místo ihned vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice ve Frýdku-Místku a s ní dobrovolné jednotky z obcí Staříč, Fryčovice, Paskov a Brušperk.

 

Při příjezdu hasičů hořela dřevostavba o půdorysu 8 x 6 metrů a výšce 3 metry viditelným plamenem. Zasažen byl celý objekt, v němž bylo uskladněno uhlí a dřevo. Hasiči dostali požár pod kontrolu během několika minut a hlavně se postarali o to, aby se oheň nerozšířil na sousední přízemní rodinný domek. Kvůli bezpečnosti pak strhli prohořelé konstrukce dřevostavby ve vlastnictví státu.

Škoda na hospodářském objektu byla odhadnuta na 50 tisíc korun, uchráněné hodnoty byly minimálně čtyřikrát vyšší. Příčina vzniku požáru je v šetření hasičů.

Plán akcí 2024

20.1. ples SDH

30.4. stavění máje

10.8. předpouťová zahradní slavnost

 

 

Partneři SDH