PASKOV

Sbor dobrovolných hasičů

Hasiči vyprošťovali u Paskova řidiče Avie

Dvě jednotky hasičů zasahovaly v úterý 9.9.2008 odpoledne na silnici R56 mezi Paskovem a Frýdkem–Místkem u dopravní nehody nákladní Avie, vezoucí stavební suť. Hasiči museli vyprostit zraněného řidiče nákladního automobilu, který narazil do stromu a strom na Avii. Ta skončila na okraji silnice na levém boku.

 

Operační středisko hasičů obdrželo informaci o nehodě na důležité spojnici mezi Ostravou a Frýdkem-Místkem ve směru na Frýdek-Místek zhruba čtvrt hodiny před 14. hodinou. Na místo vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice ve Frýdku-Místku a dobrovolní hasiči z Paskova. Na místo přiletěl také vrtulník Letecké záchranné služby.

Hasičům trvalo opatrné vyprošťování řidiče středního věku, na jehož stranu kabiny vzrostlý strom spadl, zhruba 20 minut. Odhadem totiž měl muž přes 120 kilogramů. Byl ale při vědomí a se zachránci komunikoval. Po vyproštění s pomocí hydraulických nástrojů (nůžky a rozpínák) jej předali zdravotnické záchranné službě, zraněný odletěl vrtulníkem Letecké záchranné služby do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

Postavení Avie na kola a odtažení pryč zajistí majitel vozidla po domluvě s Policií ČR, která šetří okolnosti nehody.

 Foto zde ...  http://sdhpaskov.rajce.idnes.cz/nehoda_9.9.08/

Plán akcí 2024

20.1. ples SDH

30.4. stavění máje

10.8. předpouťová zahradní slavnost

 

 

Partneři SDH