PASKOV

Sbor dobrovolných hasičů

JSDH zasahovala u následků řádění silného větru

V noci na pondělí 11.3.2019 zasáhl celé území České republiky velmi silný vítr. Bohužel se nevyhnul Paskovu ani jeho okolí a JSDH Paskov musela toho dne třikrát zasahovat. 
Ve 2:12 jsme byli povoláni k odstranění vzrostlého stromu blokujícího ulici Rudé armády u překladiště. Při té příležitosti jsme odstranili i strom ležící přes chodník u rybníka Kuboň.

Číst dál...

Vichřice 29.10.2017 v Paskově

Ani Paskovu se ničivá vichřice nevyhnula. Jednotky SDH Paskov a Oprechtic zasahovaly společně s HZS Frýdek-Místek v areálu školu u stromu spadlého na vedení vysokého napětí. A později u stromu na Papírenském sídlišti, který taktéž ohrožoval dráty VN.

Jednotka SDH Paskov zasahovala ve Sviadnově

Dne 20.10.2017 zasahovala jednotka SDH Paskov u požáru slámy, který byl pravděpodobně způsobený hrajícími si dětmi. U požáru zasahovala také jednotka profesionálních hasičů z Frýdku-Místku a jednotky dobrovolných sborů Oprechtic a Frýdku.

  

 

JSDH Paskov zasahovala u požáru pole

Celkem osm hasičských jednotek s jedenácti cisternami se podílelo na likvidaci požáru pole v Paskově na Frýdecko-Místecku. Požár polního porostu byl na operační středisko hasičů ohlášen v úterý 5. července šest minut po půl čtvrté odpoledne. Plameny se šířily na obytnou zástavbu i k nedalekému le­su.

Více informací a fotky na www.pozary.cz

Požár autovraků ve Sviadnově

V neděli 22.5. 2016 zasahovala jednotka SDH Paskov u požáru autovrakoviště ve Sviadnově. Vice informaci a fotky na pozary.cz

JSDH Paskov zasahovala u požáru bytu ve Frýdku-Místku

Celkem 6 jednotek hasičů zasahovalo v neděli 8.11.2015 přes poledne ve Frýdku-Místku v Zahradní ulici u požáru bytu v osmém patře šestnáctipatrového bytového domu. Při požáru se zranilo celkem 15 osob, převážně se nadýchaly kouře, hasiči zachránili 48 osob, evakuováno bylo dalších 64 osob.

Operační středisko hasičů bylo o požáru informováno v neděli krátce po jedenácté hodině. Na místo vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic ve Frýdku-Místku a Ostravy-Zábřehu, odkud přijel velký evakuační autobus Irisbus. Jeho služeb využila desítka zachráněných a evakuovaných osob. Zasahovaly zde také čtyři jednotky dobrovolných hasičů – Frýdek, Paskov, Dobrá a Frýdlant nad Ostravicí.

více informací: http://www.pozary.cz/clanek/124812-patnact-osob-bylo-zraneno-a-48-zachraneno-pri-pozaru-bytu-ve-frydku-mistku/

Požár dřevostavby na ulici Bělská.

Dne 15.11.2013 ve 23:13 hod. byla naše jednotka pomocí SMS informována o požáru 

dřevostavby na ulici Bělská. Ve 23:22 hod. vyjelo družstvo s cisternou CAS – 15 Renault. Už při 

průjezdu náměstím bylo ze záře nad domy jasné, že se nejedná o ohínek, ale o požár, který se stihl 

řádně rozhořet.

Číst dál...

Dopravní nehoda u Dolu Paskov

V sobotu  9.  listopadu  2013,  krátce  před  třináctou  hodinou,  obdrželi  operátoři  IBC  Ostrava  zprávu  o  zprvu  vážné  dopravní  nehodě  u  Dolu  Paskov.  Podle  informací  očitého svědka dopravní nehody vyjel osobní automobil mimo vozovku, kde se převrátil a začal hořet. Na  místo  se  dostavila  naše  místní  jednotka  SDH  Paskov,  a  poté  také  jednotka profesionálních  hasičů  z Frýdku-Místku.  Po  příjezdu  na  místo  nehody  bylo  zjištěno,  že vozidlo  je  převráceno  na  levý  bok  a  posádka,  kterou  tvořil  pouze  řidič,  je  mimo  vozidlo. Požár byl zlikvidován před příjezdem jednotek náhodně projíždějící posádkou, která zastavila u nehody jako první a pohotově zakročila malým hasicím přístrojem.

Po prošetření nehody Policií ČR bylo vozidlo za pomocí navijáku převráceno zpět na všechny  čtyři  kola.  Uklizením  místa  nehody  byl  výjezd  ukončen  a  naše jednotka  se  vrátila zpět na základnu.

Balážec Martin

Hasiči procvičili únikem oxidu siřičitého vnější havarijní plán Biocelu Paskov

Tři desítky profesionálních a dobrovolných hasičů se zapojily ve čtvrtek 18.4.2013 po poledni do taktického cvičení v areálu a.s. Biocel Paskov (okres Frýdek-Místek) s únikem oxidu siřičitého z železniční cisterny, které mělo procvičit nový vnější havarijní plán firmy. Ten musí mít společnost mj. kvůli používání chemických látek.

Číst dál...

Plán akcí 2024

20.1. ples SDH

30.4. stavění máje

10.8. předpouťová zahradní slavnost

 

 

Partneři SDH