PASKOV

Sbor dobrovolných hasičů

Požár sušárny pilin za 5 milionů, hasiči uchránili další miliony

Sedm jednotek hasičů vyjelo ve čtvrtek 22. 4. 2010 ráno do areálu peletkárny ve Staříči (okres Frýdek-Místek), kde hořelo v objektu sušárny pilin. Požár způsobil škodu za 5 milionů korun, hlavně na výrobní lince, jejím okolí a konstrukci objektu, hasiči ale svým zásahem uchránili hodnoty také za pět milionů korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Číst dál...

Vážna dopravní nehoda

Vážná dopravní nehoda se stala dne 7.5.2010 na křižovatce u dolu Paskov. Došlo ke střetu dodávky s motorkářém. Na místo byla povolána záchranná služba, HZSMSK F-M, a PČR. Posléze byla povolána i jednotka SDH Paskov k odstranění následku dopravní nehody na komunikaci.

8 zraněných z autobusu po srážce s náklaďákem

Čtyři jednotky hasičů vyjely v pondělí 7. 6. 2010 odpoledne do Paskova (okres Frýdek-Místek) k dopravní nehodě autobusu se zhruba 12 cestujícími a nákladního vozidla s přívěsem, převážejícího uhlí. Nehoda si vyžádala osm zraněných osob, z toho řidičku autobusu středního věku a malé dítě. Žádné zranění by nemělo ohrožovat na životě.

Číst dál...

Ve Sviadnově hořela hospodářská budova s autodílnou

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly v pondělí 7.6.2010 večer ve Sviadnově (okres Frýdek-Místek) u požáru dvoupodlažní hospodářské budovy s autodílnou. Požár, který se obešel bez zranění, způsobil škodu 400 tisíc korun, především na prvním patře objektu se sedlovou střechou a na dřevěném přístavku.

Číst dál...

Námětové cvičení

Dne 14.5. se u Hájenky ve Fryčovicích uskutečnilo námětove cvičení jednotek PO. Poplach byl vyhlášen kolem 16. hodiny. Na místo dorazilo nakonec 8 jednotek. SDH Fryčovice,SDH Brušperk, SDH F-M, SDH Paskov, SDH Košatka, SDH Oprechtice a SDH Stará ves a SDH Krmelín.

Číst dál...

Cvičení v hypermarketu se zaměřilo na teroristický útok

Více než stovka zasahujících ze 4 složek IZS, z toho přes 50 profesionálních a dobrovolných hasičů, se zapojila do úterního (7.10.2008) dopoledního cvičení ve frýdecko-místeckém hypermarketu Tesco a v jeho nejbližším okolí, odkud bylo hlášeno uložení nálože, tedy nástražného výbušného systému. 

Číst dál...

Plán akcí 2024

20.1. ples SDH

30.4. stavění máje

10.8. předpouťová zahradní slavnost

 

 

Partneři SDH